Kan je nog leven zonder internet?

Tegenwoordig kan je je een leven zonder internet bijna niet meer voorstellen. Iedereen gebruikt het wel, voor je bankzaken, om informatie op te zoeken, voor je werk of gewoon voor de lol. In het merendeel van de huizen zal je daarom ook internet aantreffen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor internet via de telefoonlijn, via de kabel of via de glasvezel. Welk type jij kiest hangt af van jouw eigen wensen en de mogelijkheden die jouw woning heeft. Je moet een abonnement afsluiten bij een internetaanbieder, een provider genoemd. Deze zal je een modem thuis sturen die je eenvoudig zelf kan installeren. Je begint met het aan zetten van het modem. Nadat het is opgestart kan je hem met je computer verbinden door gebruik te maken van een ethernetkabel. Jouw computer heeft nu toegang tot internet. Wanneer dit allemaal toch problemen oplevert kan je bij je provider terecht om je te helpen.

Bron: http://allesin1pakket.blogspot.nl/

Draadloos internetten

Wie thuis internet heeft, zal ook een draadloze vorm van internet willen hebben. Dit wordt ook wel wifi genoemd. Dat is handig voor je mobiele apparaten zoals je tablet of laptop, maar ook met je mobiele telefoon zal je gebruik willen maken van het internet. Je modem zal in de meeste gevallen een mogelijkheid hebben voor wifi. Als dat niet het geval is kan je dit oplossen door een losse router te plaatsen. Deze sluit je aan op je modem zodat je alsnog internettoegang hebt. Waar je het modem plaatst zal voor de meeste mensen zijn waar de hoofdaansluiting je huis binnen komt. Vaak zal dat in de meterkast zijn. Voor draadloos internet is dat echter niet de meest ideale plaats omdat de elektromagnetische straling in de meterkast zorgt voor storingen op het wifi. Ook apparaten zoals je magnetron of babyfoon kunnen storen op het wifi.

Heb jij ook een zwak draadloos internet vol met storingen?

Wifi is eigenlijk niets anders dan dat er twee apparaten met elkaar communiceren via radiogolven. Je hebt hier een zender en een ontvanger voor nodig. Als je dit vertaalt naar Wifi gaat het dus om de communicatie tussen een router en bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Hoe verder deze zich van elkaar bevinden en hoe meer obstakels er tussenin staan, hoe moeizamer en zwakker deze communicatie wordt. Wat hierbij ook niet helpt is dat er vaak meerdere draadloze netwerken in een buurt actief zijn, die op elkaar kunnen storen. Er zijn enkele simpele manier om jouw wifi te verbeteren. Je kan beginnen met het verplaatsen van het modem of de router zodat je bereik beter verdeeld is door je woning. Je kan voor het meten van het bereik op verschillende plekken in je woning meten met behulp van bepaalde programma’s. Door het wifi kanaal te veranderen kan je de kwaliteit van je draadloos internet mogelijk verbeteren. Je zou eventueel kunnen kiezen voor een wifi versterker of repeater te plaatsen. Deze ontvangen het signaal om het vervolgens weer verder door te zenden. Door ze op een strategische plek te plaatsen kan je het wifibereik vergroten.

Advertisement

One thought on “Kan je nog leven zonder internet?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s